Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowe sałatki zawsze świetnie prezentują się na stole. Zwłaszcza jeśli jej warstwy mają intensywny kolor. Warstwowa sałatka z brokułem i szynką to przykład właśnie takiej pełnej kolorów potrawy ;)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 436
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2777
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 102
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 104
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 436
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 2777
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 102
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 104
Składniki
Na początku dzielimy brokuł na średnie różyczki. Wrzucamy go do gotującej się, lekko posolonej wody i gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy na chwilę w durszlaku do odcieknięcia.
Następnie w miseczce łączymy majonez, jogurt i posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Umytą i osuszoną sałatę kroimy i układamy na dnie miski. Następnie wykładamy warstwę brokuła i polewamy połową sosu. Kolejną warstwą jest pokrojona w kostkę szynka. Następnie układamy pokrojoną rzodkiewkę (u mnie w półplasterki). Polewamy ją resztą sosu. Później warstwa odsączonej kukurydzy. Na końcu układamy pokrojone w ćwiartki jajka, a całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami. Smacznego ;)