Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z kapusty pekińskiej, cebuli, smażonej wieprzowiny, brzoskwiń z syropu, kukurydzy i sosu czosnkowego.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19266
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1039
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 691
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19266
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1039
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 691
Składniki
Schab umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Pokroiłam go w drobną kostkę i przełożyłam do miski. Mięso wymieszałam dokładnie z przyprawą do mięsa wieprzowego i olejem, a następnie usmażyłam na rumiano na patelni. Usmażone mięso wyłożyłam na talerz i wystudziłam. Z liści kapusty pekińskiej wykroiłam białe części, a zielone części drobno poszatkowałam. Cebulę obrałam i również drobno posiekałam. Brzoskwinie osączyłam z zalewy i pokroiłam w kostkę. Kukurydzę również odsączyłam z zalewy. Do szklanej salaterki wyłożyłam na dno połowę poszatkowanej kapusty. Na to wyłożyłam posiekaną cebulę i usmażone mięso. Na mięsie rozłożyłam brzoskwinie oraz kukurydzę. Majonez wymieszałam dokładnie z jogurtem naturalnym. Dodałam rozgnieciony przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku i jeszcze raz wymieszałam. Sosem polałam sałatkę. Na wierzch wyłożyłam resztę kapusty pekińskiej. Sałatkę schłodziłam w lodówce. Najlepiej, aby spędziła w niej minimum kilka godzin.