Do góry

Sałatki Przepis na:

warstwowa sałatka z rzodkiewką

warstwowa sałatka z rzodkiewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 93

Dodano:

Odsłon: 89885

zdrowa, sycąca i smaczna sałatka

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo, 6
  • żółty ser, 25 - 30 dag
  • szczypiorek
  • rzodkiewki, 1,5 pęczka
  • majonez najlepiej winiary, 1słoik średniej wielkości
  • przyprawa do sałatek najlepiej prymat, 1 - 1,5 łyżeczki
  • sól i pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
warstwowa sałatka z rzodkiewką

Przygotowanie

  1. Sałatkę najlepiej przygotować w szklanym naczyniu - ładnie się wtedy prezentuje.

  2. Pierwsza warstwa to starte, na tarce o dużych oczkach, jajka. Solimy i pieprzymy :) Następnie gruba warstwa majonezu, później pokrojony szczypiorek - nie żałować. Posypujemy przyprawą do sałatek, na to starty (duże oczka) żółty ser. Ostatnia warstwa starte rzodkiewki - najlepiej czerwone (ładnie wyglądają) ale może też być biała rzodkiew.

  3. To wszystko, smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń