Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem warstwowa jest nie tylko pyszna, ale także estetycznie prezentuje się w przezroczystym naczyniu. Pięknie wygląda zatem na świątecznym stole w towarzystwie świeżego pieczywa, pasztetu i jajek. Kolorowe warzywa przeplatają się z tuńczykiem, jajkami oraz warstwą majonezu. Z kolei na samej górze możesz użyć swojej kreatywności i udekorować sałatkę tak jak lubisz.
Tarka; duża szklana miska
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13267
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 465
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9796
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13267
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 465
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9796
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, a po wystudzeniu, oddziel białka od żółtek.
Pokrój ogórki kiszone i czerwoną cebulę w drobną kostkę. To samo zrób z papryką, usuwając wcześniej gniazdo nasienne.
Kukurydzę i tuńczyka w sosie własnym odsącz z zalewy.
Białka pokrój w drobną kostkę, a żółtka zetrzyj na tarce. Następnie przygotuj w ten sam sposób żółty ser.
W dużym szklanym naczyniu na dnie ułóż białko, posól je i popieprz. Następnie układaj warstwowo ser żółty, tuńczyka, kukurydzę, paprykę czerwoną, ogórki kiszone, cebulę czerwoną, majonez, a na końcu żółtko. Udekoruj sałatkę szczypiorkiem. Możesz także użyć do ozdoby białek jajek, rzodkiewki lub marchewki, tworząc wiosenne wzory.