Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem warstwowa jest nie tylko pyszna, ale także estetycznie prezentuje się w przezroczystym naczyniu. Pięknie wygląda zatem na świątecznym stole w towarzystwie świeżego pieczywa, pasztetu i jajek. Kolorowe warzywa przeplatają się z tuńczykiem, jajkami oraz warstwą majonezu. Z kolei na samej górze możesz użyć swojej kreatywności i udekorować sałatkę tak jak lubisz.
Tarka; duża szklana miska
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 792
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 792
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, a po wystudzeniu, oddziel białka od żółtek.
Pokrój ogórki kiszone i czerwoną cebulę w drobną kostkę. To samo zrób z papryką, usuwając wcześniej gniazdo nasienne.
Kukurydzę i tuńczyka w sosie własnym odsącz z zalewy.
Białka pokrój w drobną kostkę, a żółtka zetrzyj na tarce. Następnie przygotuj w ten sam sposób żółty ser.
W dużym szklanym naczyniu na dnie ułóż białko, posól je i popieprz. Następnie układaj warstwowo ser żółty, tuńczyka, kukurydzę, paprykę czerwoną, ogórki kiszone, cebulę czerwoną, majonez, a na końcu żółtko. Udekoruj sałatkę szczypiorkiem. Możesz także użyć do ozdoby białek jajek, rzodkiewki lub marchewki, tworząc wiosenne wzory.