Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka niebanalnie podana z nieoczywistych składników skomponowana. Wyglądem gości zachwyciła, a smakiem zaskoczyła.
rondelek, garnek, patelnia
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4481
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1508
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 438
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4481
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1508
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 438
Składniki
Kuskus ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Fasolkę pokroić na 2-3 części ugotować na al dente ze szczyptą soli i cukru, odcedzić, zahartować wodą (ma być chrupiąca)odcedzić.
Marchewki obrać, pokroić na cienkie plasterki lub półplasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać marchewkę, oprószyć solą i cukrem, podsmażyć na al dente. Przełożyć do przestygnięcia. Kuskus wymieszać z marchewką, zieloną fasolką, dodać odsączoną fasolkę pinto, dużą ilość posiekanego szczypiorku, koperku i pokrojonego na mniejsze kawałki (paseczki) szpinaku. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać i podawać z ugotowanymi jajeczkami przepiórki, świeżą bazylią i miętą. NAJWAŻNIEJSZE : SAŁATKĘ na świeżo polewamy olejem rzepakowym czosnek bazylia, który nadaje jej orzeźwiający smak.