Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka niebanalnie podana z nieoczywistych składników skomponowana. Wyglądem gości zachwyciła, a smakiem zaskoczyła.
rondelek, garnek, patelnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3899
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3899
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415037
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Składniki
Kuskus ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Fasolkę pokroić na 2-3 części ugotować na al dente ze szczyptą soli i cukru, odcedzić, zahartować wodą (ma być chrupiąca)odcedzić.
Marchewki obrać, pokroić na cienkie plasterki lub półplasterki. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać marchewkę, oprószyć solą i cukrem, podsmażyć na al dente. Przełożyć do przestygnięcia. Kuskus wymieszać z marchewką, zieloną fasolką, dodać odsączoną fasolkę pinto, dużą ilość posiekanego szczypiorku, koperku i pokrojonego na mniejsze kawałki (paseczki) szpinaku. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać i podawać z ugotowanymi jajeczkami przepiórki, świeżą bazylią i miętą. NAJWAŻNIEJSZE : SAŁATKĘ na świeżo polewamy olejem rzepakowym czosnek bazylia, który nadaje jej orzeźwiający smak.