Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni, więc warto spróbować sałatkę z wiosennych nowalijek.
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 191
Cupcakes to amerykańskie ciastka w kształcie babeczek, pieczone w papierowych...
Odsłon: 24516
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 824
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2634
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 456
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 191
Cupcakes to amerykańskie ciastka w kształcie babeczek, pieczone w papierowych...
Odsłon: 24516
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 824
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2634
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 456
Składniki
Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do dużej miski. Myjemy wszystkie warzywa i koimy rzodkiewki w plasterki, ogórka w półplasterki, paprykę w większą kostkę, pomidora w ósemki oraz drobno siekamy szczypiorek. Przesypujemy wszystkie warzywa do miski z sałatą lodową oraz dodajemy kukurydzę konserwową.
SOS CZOSNKOWY: Jogurt naturalny przelewamy do miseczki, dosypujemy szczyptę soli, pieprzu czarnego mielonego oraz czosnku granulowanego. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy to do miski z sałatką. Zawartość miski dokładnie mieszamy, aby wszystkie warzywa były oblane sosem.