Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczypiorek, rzodkiewki przypominają nam o wiośnie. Warto wykorzystać je w sałatce z dodatkiem jajka i papryki.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2661
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 339
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2661
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 339
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek najlepiej jest pociąć nożyczkami. Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem. Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki. Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku. Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką. Przed podaniem całość mieszamy z sosem.