Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczypiorek, rzodkiewki przypominają nam o wiośnie. Warto wykorzystać je w sałatce z dodatkiem jajka i papryki.
Ten świeży, soczysty tort jest nie tylko bezglutenowy, ale i o niskiej zawart...
Odsłon: 2353
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 673
Ten świeży, soczysty tort jest nie tylko bezglutenowy, ale i o niskiej zawart...
Odsłon: 2353
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 673
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek najlepiej jest pociąć nożyczkami. Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem. Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki. Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku. Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką. Przed podaniem całość mieszamy z sosem.