Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczypiorek, rzodkiewki przypominają nam o wiośnie. Warto wykorzystać je w sałatce z dodatkiem jajka i papryki.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3837
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1323
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3837
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1323
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek najlepiej jest pociąć nożyczkami. Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem. Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki. Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku. Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką. Przed podaniem całość mieszamy z sosem.