Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16406
Dodano: 21.04.2017
Odsłon: 1417
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek najlepiej jest pociąć nożyczkami.
Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem.
Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki.
Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku.
Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką.
Przed podaniem całość mieszamy z sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)