Do góry

Sałatki Przepis na:

Wiosenna sałatka

Wiosenna sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 620 Ocena: 11211

Dodano:

Odsłon: 1250

Szczypiorek, rzodkiewki przypominają nam o wiośnie. Warto wykorzystać je w sałatce z dodatkiem jajka i papryki.

Składniki

  • 1 pomarańczowa papryka ok.70 g
  • 6 jajek
  • rzodkiewki ok.10 sztuk
  • 3/4 pęczka szczypiorku
  • Sos : majonez 2 łyżki
  • ketchup 1 łyżka
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek najlepiej jest pociąć nożyczkami.

    Majonez mieszamy z ketchupem i pieprzem.

    Najpierw jajka kroimy w plasterki, najładniejsze wybieramy do ozdobienia. Resztę drobno siekamy. Plastry jajek rozkładamy po bokach pucharków lub salaterki.

    Pucharki wypełniamy po kolej warstwą papryki, jajek, rzodkiewki, szczypiorku.

    Wierzch możemy ozdobić rzodkiewką i papryką.

    Przed podaniem całość mieszamy z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń