Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wlasciwie byla to najpopularniejsza salatka na naszym stole wielkanocnym, ale smakuje równiez bez okazji, jako przekaska lub dodatek do lekkiej kolacji.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 232
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1030
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 232
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1030
Składniki
Umyc salate i czosnek niedzwiedzi i dobrze wysuszyc. Pokroic 3-4 liscie czosnku na kawalki, reszte czosnku zblendowac z oliwa. Gotowac jajka przez ok. 6-7 minut. Umyc gruszke, wyciac rdzen i pokroic na cienkie plasterki. Wycisnac cytryne i wymieszac olej z orzechów, olej lniany i taka sama ilość oliwy z oliwek z sokiem z cytryny. Doprawic winegret sola, pieprzem i cukrem. Polozyc plastry szynki na talerzu, na nia garsc salaty i skropic sosem winegret. Na salacie ulozyc pokrojony czosnek niedzwiedzi i polówki jajka doprawione sola, pieprzem i pesto. Dodac do salatki cienkie plasterki gruszki.
Podawac z parmezanem startym na wiórki.