Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wlasciwie byla to najpopularniejsza salatka na naszym stole wielkanocnym, ale smakuje równiez bez okazji, jako przekaska lub dodatek do lekkiej kolacji.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2093
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2053
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2093
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2053
Składniki
Umyc salate i czosnek niedzwiedzi i dobrze wysuszyc. Pokroic 3-4 liscie czosnku na kawalki, reszte czosnku zblendowac z oliwa. Gotowac jajka przez ok. 6-7 minut. Umyc gruszke, wyciac rdzen i pokroic na cienkie plasterki. Wycisnac cytryne i wymieszac olej z orzechów, olej lniany i taka sama ilość oliwy z oliwek z sokiem z cytryny. Doprawic winegret sola, pieprzem i cukrem. Polozyc plastry szynki na talerzu, na nia garsc salaty i skropic sosem winegret. Na salacie ulozyc pokrojony czosnek niedzwiedzi i polówki jajka doprawione sola, pieprzem i pesto. Dodac do salatki cienkie plasterki gruszki.
Podawac z parmezanem startym na wiórki.