Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wlasciwie byla to najpopularniejsza salatka na naszym stole wielkanocnym, ale smakuje równiez bez okazji, jako przekaska lub dodatek do lekkiej kolacji.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5375
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5263
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1765
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5375
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5263
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1765
Składniki
Umyc salate i czosnek niedzwiedzi i dobrze wysuszyc. Pokroic 3-4 liscie czosnku na kawalki, reszte czosnku zblendowac z oliwa. Gotowac jajka przez ok. 6-7 minut. Umyc gruszke, wyciac rdzen i pokroic na cienkie plasterki. Wycisnac cytryne i wymieszac olej z orzechów, olej lniany i taka sama ilość oliwy z oliwek z sokiem z cytryny. Doprawic winegret sola, pieprzem i cukrem. Polozyc plastry szynki na talerzu, na nia garsc salaty i skropic sosem winegret. Na salacie ulozyc pokrojony czosnek niedzwiedzi i polówki jajka doprawione sola, pieprzem i pesto. Dodac do salatki cienkie plasterki gruszki.
Podawac z parmezanem startym na wiórki.