Do góry

Sałatki Przepis na:

Wiosenna sałatka warzywna.

Wiosenna sałatka warzywna.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1421 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 571

Sałatka skomponowana jest z liści sałaty lodowej, rzodkiewki, selera naciowego i pomidorków koktajlowych oraz prażonych pestek z dyni.

Składniki

  • sałata lodowa 3 liście
  • rzodkiewki 5 szt.
  • seler naciowy 2 łodygi
  • pomidorki koktajlowe 5 szt.
  • pestki z dyni 60 g
  • Sos:
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • olej z pestek winogron
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidory myjemy, kroimy na połówki, rzodkiewki wymyte kroimy w pół plasterki, seler naciowy kroimy w kostkę a liście sałaty rwiemy w kawałki. Pestki z dyni prażymy na suchej patelni, lekko studzimy.

  2. Wszystkie składniki umieszczone w misce mieszamy, posypujemy pestkami z dyni. Składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, polewamy sałatkę, mieszamy. Gotową sałatkę nakładamy na talerze i konsumujemy.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń