Do góry

Sałatki Przepis na:

Wiosenna sałatka z blanszowanymi pieczarkami

Wiosenna sałatka z blanszowanymi pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1433

Dodano:

Odsłon: 61182

Tą sałatkę robimy w domu rzadko, tylko od święta. Smakuje wyśmienicie i nadaje się idealnie na niezapowiedziane wizyty gości lub przyjęcia rodzinne. Można ją przygotować wcześniej i przed samym podaniem zmieszać z majonezem, dzięki temu będzie świeża i chrupiąca. Polecam!!!

Składniki

  • 50 dkg pieczarek
  • mała puszka kukurydzy (170 g)
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wiosenna sałatka z blanszowanymi pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, pokroić na plastry. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę. Blanszować 5 minut. Następnie odcedzić je i przestudzić. Jajka obrać, pokroić na sitku do sałatki jarzynowej. Kukurydzę odsączyć, a szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać majonez i musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 12 lipca 2017 Gratulacje! Twój przepis znalazł się w gronie najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca. Bardzo dziękujemy, za podzielenie się z nami takim świetnym pomysłem :)
Pełne zestawienie znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-czerwca,1899810,a,.html

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń