Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wielką miłośniczką wszelkich sałatek, a z racji tego, że zbliża się wiosna, zieleni nie może zabraknąć na moim talerzu. Sałatka z grejpfrutem doskonale komponuje się z daniami mięsnymi (zwłaszcza z drobiu i rybami). Lekka goryczka grejpfruta dobrze współgra z delikatnością sera mozzarella i maślanym smakiem awokado. Świeża, smaczna i zdrowa sałatka w sam raz na lunch.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Zaczynamy od sosu. W małej miseczce mieszamy oliwę z sokiem cytrynowym, octem winnym i musztardą. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru, soli i pieprzu. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą, tak, aby powstał jednolity sos.
Pora przygotować sałatkę: myjemy i suszymy liście sałaty, które następnie rwiemy i układamy na talerzu. Na sałacie rozsypujemy mozzarellę. Połówkę dojrzałego awokado obieramy ze skórki i kroimy na paseczki. Kładziemy na sałacie. Obieramy grejpfruta ze skórki, pozbywamy się białych błonek otaczających miąższ. Kawałki owocu kroimy w kosteczkę i układamy na kopczyku z sałat.
Dodajemy oliwki i kukurydzę. Całość posypujemy suszoną miętą i polewamy sosem. Gotowe. Sałatka wspaniale smakuje z łososiem na ciepło. Przepis na to danie znajdziecie na moim blogu. Zapraszam. Smacznego!