Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna wiosenna propozycja. Składnikiem głównym jest makaron tortellini, który został mi z obiadu, do tego kilka świeżych warzyw i bardzo dużo szczypiorku, który rośnie w doniczce w kuchni. Lubię go dodawać, bo dzięki nie mu, potrawy stają się jeszcze bardziej wyraziste, a do tego zawiera mnóstwo witaminy C, karotenu, witaminy B2, sodu, wapnia, potasu, fosforu i żelaza. A więc samo zdrowie na talerzu. :)
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27134
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6053
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27134
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6053
Składniki
Makaron tortellini ugotować z odrobiną wody wg opisu na opakowaniu. Pomidorki, ogórek, rzodkiewki, szczypiorek bardzo dokładnie umyć. Pomidorki przekroić na pół albo pokroić w ćwiartki. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewki również pokroić na kawałeczki, Szczypiorek pokroić drobniutko.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem.
Smacznego :)
:)