Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Idealne danie co na letnie upały idealnie nadać się może.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Wpierw rondel z osoloną wodą na palenisko wstaw i gdy ta wściekłe wrzeć zacznie bób do niej wrzuć i odczekaj, aż skórka marszczyć się zacznie. Gdy tak się stanie, przez sito go przecedź i na ganek do ostygnięcia racz odstawić,
Bób ostudzony obierz i do osobnej misy wraz z pokrojonym pomidorem, serem słonawym i cebulą czerwona włóż. Solą i pieprzem podług uznania przypraw,
Do pieca węgla dorzuć i na 200 stopni go nagrzej, w tym czasie w osobnym rondelku masło rozpuść i doń ziół i czosnku dodaj,
Do masła płynnego, chleb przeniczny w kostkę pokrojony wrzuć i dokładnie przemieszaj, następnie blachę wyjmij i na niej ów grzanki rozmieść i przez ok. 10 - 15 minut w piecu trzymaj, aż te rumiane się staną,
Wszystkie składniki połącz i jako dodatek lub osobna strawę podawaj. Smacznego!