Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Idealne danie co na letnie upały idealnie nadać się może.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 358
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 358
Składniki
Wpierw rondel z osoloną wodą na palenisko wstaw i gdy ta wściekłe wrzeć zacznie bób do niej wrzuć i odczekaj, aż skórka marszczyć się zacznie. Gdy tak się stanie, przez sito go przecedź i na ganek do ostygnięcia racz odstawić,
Bób ostudzony obierz i do osobnej misy wraz z pokrojonym pomidorem, serem słonawym i cebulą czerwona włóż. Solą i pieprzem podług uznania przypraw,
Do pieca węgla dorzuć i na 200 stopni go nagrzej, w tym czasie w osobnym rondelku masło rozpuść i doń ziół i czosnku dodaj,
Do masła płynnego, chleb przeniczny w kostkę pokrojony wrzuć i dokładnie przemieszaj, następnie blachę wyjmij i na niej ów grzanki rozmieść i przez ok. 10 - 15 minut w piecu trzymaj, aż te rumiane się staną,
Wszystkie składniki połącz i jako dodatek lub osobna strawę podawaj. Smacznego!