Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimowej porze często przywodzimy na myśl letnie smaki. Nie tylko dlatego, że tęsknimy za tą porą roku. Nasz organizm domaga się uzupełnienia witamin, minerałów i pierwiastków. Taka zielona sałatka, no może nie do końca pozwoli nam zaopatrzyć się w niezbędne witaminy, jednak jakaś namiastka pozostanie. Sałatkę robimy w ekspresowym tempie. Wystarczy zaledwie 15 minut i gotowa.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 185
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 370
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3178
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 185
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 370
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3178
Składniki
W przepisie używamy tzw. miksu sałat. Oczywiście taką mieszankę możemy sami popełnić. Tak, wiem idę na łatwiznę. Chociaż z drugiej strony kupując wszystkie „sałaty”, zakopiemy lodówkę tylko w nich. No i jeszcze jeden mankament. Bardzo lubię radicchio, które rzadko można spotkać w sklepie. To tak na swoją obronę ;) Jajka ugotowane na twardo, obieramy i kroimy na kawałki (dowolne), u mnie na pół, bo rozmieniać się na drobne nie mam zamiaru. Mango obieramy, nie usuwamy pestki, łatwiej będzie pokroić przy pomocy odpowiedniej maszynki na tzw. „spaghetti”. Jeśli nie macie, pokrójcie na cząstki, kostkę, dowolnie. Mini pomidorki myjemy, osuszamy przy pomocy papierowego ręcznika. Szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy z mieszanką sałat, polewamy sosem przygotowanym z oliwy, syropu, musztardy i octu, który doprawiamy solą i pieprzem.