Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimowej porze często przywodzimy na myśl letnie smaki. Nie tylko dlatego, że tęsknimy za tą porą roku. Nasz organizm domaga się uzupełnienia witamin, minerałów i pierwiastków. Taka zielona sałatka, no może nie do końca pozwoli nam zaopatrzyć się w niezbędne witaminy, jednak jakaś namiastka pozostanie. Sałatkę robimy w ekspresowym tempie. Wystarczy zaledwie 15 minut i gotowa.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6671
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4585
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327072
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6671
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4585
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327072
Składniki
W przepisie używamy tzw. miksu sałat. Oczywiście taką mieszankę możemy sami popełnić. Tak, wiem idę na łatwiznę. Chociaż z drugiej strony kupując wszystkie „sałaty”, zakopiemy lodówkę tylko w nich. No i jeszcze jeden mankament. Bardzo lubię radicchio, które rzadko można spotkać w sklepie. To tak na swoją obronę ;) Jajka ugotowane na twardo, obieramy i kroimy na kawałki (dowolne), u mnie na pół, bo rozmieniać się na drobne nie mam zamiaru. Mango obieramy, nie usuwamy pestki, łatwiej będzie pokroić przy pomocy odpowiedniej maszynki na tzw. „spaghetti”. Jeśli nie macie, pokrójcie na cząstki, kostkę, dowolnie. Mini pomidorki myjemy, osuszamy przy pomocy papierowego ręcznika. Szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy z mieszanką sałat, polewamy sosem przygotowanym z oliwy, syropu, musztardy i octu, który doprawiamy solą i pieprzem.