Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tarka, szatkownica/ mandolina
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 69
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 194
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 69
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 194
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Warzywa najlepiej jest pokroić cieniutko na szatkownicy, a koperek i pora drobno posiekać. Sos najlepiej przygotowuje się w małym słoiczku- po potrząśnięciu zmieni się w trwałą emulsję. Do oliwy dodaje się 1/3 objętości soku z cytryny lub octu owocowego, jeszcze starty na drobnym oczku czosnek, sól i cukier.
Smacznego :)