Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana winna sałatka bardzo dobrze pasuje do grillowanego mięsa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11732
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1276
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12365
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3180
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11732
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1276
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12365
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3180
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Jeżeli mamy ziemniaki stare gotujemy w mundurkach i po ugotowaniu obieramy. Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki i układamy w salaterce. Mieszamy ocet z musztardą, solą, pieprzem, cukrem i olejem. Łączymy z gorącym bulionem. Tak przygotowanym sosem zalewamy ziemniaki. Całość zasypujemy pokrojoną w piórka czerwoną cebulą, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie obieramy ogórki, myjemy rzodkiewkę. Jedno i drugie kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno kroimy a jajka kroimy w ćwiartki. Składniki mieszamy z ziemniakami i na koniec sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę podajemy mocno schłodzoną.