Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana winna sałatka bardzo dobrze pasuje do grillowanego mięsa.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 467
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8696
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1902
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 467
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8696
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1902
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Jeżeli mamy ziemniaki stare gotujemy w mundurkach i po ugotowaniu obieramy. Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki i układamy w salaterce. Mieszamy ocet z musztardą, solą, pieprzem, cukrem i olejem. Łączymy z gorącym bulionem. Tak przygotowanym sosem zalewamy ziemniaki. Całość zasypujemy pokrojoną w piórka czerwoną cebulą, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie obieramy ogórki, myjemy rzodkiewkę. Jedno i drugie kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno kroimy a jajka kroimy w ćwiartki. Składniki mieszamy z ziemniakami i na koniec sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę podajemy mocno schłodzoną.