Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana winna sałatka bardzo dobrze pasuje do grillowanego mięsa.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 111
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 296
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1206
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25552
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 111
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 296
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1206
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25552
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Jeżeli mamy ziemniaki stare gotujemy w mundurkach i po ugotowaniu obieramy. Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki i układamy w salaterce. Mieszamy ocet z musztardą, solą, pieprzem, cukrem i olejem. Łączymy z gorącym bulionem. Tak przygotowanym sosem zalewamy ziemniaki. Całość zasypujemy pokrojoną w piórka czerwoną cebulą, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie obieramy ogórki, myjemy rzodkiewkę. Jedno i drugie kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno kroimy a jajka kroimy w ćwiartki. Składniki mieszamy z ziemniakami i na koniec sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę podajemy mocno schłodzoną.