Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa uczta bobowa..... Smażone młode ziemniaki, bób i pancetta.....
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 353
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7564
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 353
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7564
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszorować, ugotować do miękkości, odcedzić, lekko ostudzić, pokroić na kawałki.
Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, obrać ze skórki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Plastry pancetty usmażyć na chrupiąco, odłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu zrumienić ziemniaki, dodać bób, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać chrupiącą pancettę, wymieszać. Od razu podawać (polecam z mocno schłodzonym kefirem).