Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa uczta bobowa..... Smażone młode ziemniaki, bób i pancetta.....
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11616
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1250
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12198
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2794
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11616
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1250
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12198
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2794
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszorować, ugotować do miękkości, odcedzić, lekko ostudzić, pokroić na kawałki.
Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, obrać ze skórki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Plastry pancetty usmażyć na chrupiąco, odłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu zrumienić ziemniaki, dodać bób, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać chrupiącą pancettę, wymieszać. Od razu podawać (polecam z mocno schłodzonym kefirem).