Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa uczta bobowa..... Smażone młode ziemniaki, bób i pancetta.....
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszorować, ugotować do miękkości, odcedzić, lekko ostudzić, pokroić na kawałki.
Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, obrać ze skórki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Plastry pancetty usmażyć na chrupiąco, odłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu zrumienić ziemniaki, dodać bób, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać chrupiącą pancettę, wymieszać. Od razu podawać (polecam z mocno schłodzonym kefirem).