Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa uczta bobowa..... Smażone młode ziemniaki, bób i pancetta.....
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 673
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 673
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszorować, ugotować do miękkości, odcedzić, lekko ostudzić, pokroić na kawałki.
Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, obrać ze skórki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Plastry pancetty usmażyć na chrupiąco, odłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu zrumienić ziemniaki, dodać bób, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać chrupiącą pancettę, wymieszać. Od razu podawać (polecam z mocno schłodzonym kefirem).