Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam, czy nadaje się na użytek, który zamierzałam, ale ze względu na słodko -kwaśny głęboki smak użyłam ją zgodnie z jej przeznaczeniem. Szczerze to tę melasę można jeść łyżeczką bez niczego. Sałatka jest super zarówno do obiadu jak i na przystawkę do eleganckiej kolacji.
Nóż, łyżka, talerz
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2924
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2924
Składniki
Sałatę myjemy, rzucamy na talerz lub do salaterki. Pozostałe składniki myjemy i kroimy według uznania. Rzucamy na sałatę. Polewamy melasą dookoła talerza i po sałatce. Można pokropić oliwą z oliwek. Na koniec rzucamy różnego rodzaju ziarna lub pestki. Gotowe!
Podajemy jako przystawkę na talerzu lub w salaterce do obiadu na stół.