Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam, czy nadaje się na użytek, który zamierzałam, ale ze względu na słodko -kwaśny głęboki smak użyłam ją zgodnie z jej przeznaczeniem. Szczerze to tę melasę można jeść łyżeczką bez niczego. Sałatka jest super zarówno do obiadu jak i na przystawkę do eleganckiej kolacji.
Nóż, łyżka, talerz
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13199
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7415
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13199
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7415
Składniki
Sałatę myjemy, rzucamy na talerz lub do salaterki. Pozostałe składniki myjemy i kroimy według uznania. Rzucamy na sałatę. Polewamy melasą dookoła talerza i po sałatce. Można pokropić oliwą z oliwek. Na koniec rzucamy różnego rodzaju ziarna lub pestki. Gotowe!
Podajemy jako przystawkę na talerzu lub w salaterce do obiadu na stół.