Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, sezonowe śniadanie
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12066
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8873
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155536
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12066
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8873
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155536
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Składniki
Kaszę lekko podpraż na suchej patelni. Potem zalej wodą (trzykrotność wysokości kaszy) i pozostaw na małym ogniu bez przykrycia aż kasza wsiąknie całą wodę (ok. 10-12 minut). Co jakiś czas zamieszaj.
Umyj owoce, pokrój truskawki i wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ugotowaną kaszę.
Danie można zjeść od razu na ciepło albo później na zimno.