Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty smakowo sernik z wyraźną dominacją kiszonej cytryny, chrzanu, i czosnku. Zielony kolor to brokuł i koperek, delikatnie chrupiące elementy to rzodkiewka i ogórek. A królem tego wszystkiego jest wędzony łosoś.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Składniki
Tortownica 22 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Spód. Chleb, masło i sezam zmiksować na prawie jednolitą masę. Rozłożyć ją równomiernie na spodzie torownicy. Wstawić do lodówki. Masa serowa. Rzodkiewki i ogórek pokroić w wygodną do jedzenia kostkę. Cytrynę drobno posiekać. Brokuł zmiksować z obranym czosnkiem i czosnkiem staropolskim. Twaróg wymieszać z serkiem śmietankowym, dwie łyżki wymieszać z brokułem. Potem z powrotem przełożyć wszystko do miski z twarogiem. Dodać cytrynę, kawałki rzodkiewki, ogórka, posiekany koperek, wasabi, chrzan i wymieszać. Na koniec dodać kawałki łososia i ponownie lekko wymieszać. W podgrzanym mleku rozpuść żelatynę. Jak przestygnie wymieszać ją z kilkoma łyżkami masy serowej i przełożyć do reszty serka. Masę szybko przełożyć na przygotowany spód tortownicy. Wstawić do lodówki.
Galaretka i ozdoby. Rzodkiewki wrzucić na kilka minut do osolonej wody, wtedy lekko zmiękną i łatwiej uformować kwiaty. Z ogórka wyciąć zajączka i listki, z rzodkiewek uformować kwiatki. Ozdoby przełożyć na sernik, środki kwiatów posypać czarnym sezamem. Delikatnie zalać wywarem i wstawić do lodówki na kilka godzin.