Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bajgiel z pastą z pieczarek, serem, pomidorem i mixem sałat
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 48
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 75
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 48
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 75
Składniki
Przygotowanie pasty z pieczarek: 1. Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. 2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i dodaj pieczarki. Smaż na średnim ogniu do momentu, gdy zaczną się rumienić. 3. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj na gładką masę.
Złożenie bajgla: 1. Bajgla przekrój na pół i opiecz w tosterze lub na patelni do uzyskania chrupkości. 2. Na dolnej połówce bajgla rozsmaruj pastę z pieczarek i mascarpone. 3. Na paście ułóż plastry sera, pokrojonego w plastry pomidora oraz liście sałaty. 4. Przykryj drugą połówką bajgla.