Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bajgiel z pastą z pieczarek, serem, pomidorem i mixem sałat
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 188
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 188
Składniki
Przygotowanie pasty z pieczarek: 1. Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. 2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i dodaj pieczarki. Smaż na średnim ogniu do momentu, gdy zaczną się rumienić. 3. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj na gładką masę.
Złożenie bajgla: 1. Bajgla przekrój na pół i opiecz w tosterze lub na patelni do uzyskania chrupkości. 2. Na dolnej połówce bajgla rozsmaruj pastę z pieczarek i mascarpone. 3. Na paście ułóż plastry sera, pokrojonego w plastry pomidora oraz liście sałaty. 4. Przykryj drugą połówką bajgla.