Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bajgiel z pastą z pieczarek, serem, pomidorem i mixem sałat
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 61
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 61
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10347
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Składniki
Przygotowanie pasty z pieczarek: 1. Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. 2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i dodaj pieczarki. Smaż na średnim ogniu do momentu, gdy zaczną się rumienić. 3. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj na gładką masę.
Złożenie bajgla: 1. Bajgla przekrój na pół i opiecz w tosterze lub na patelni do uzyskania chrupkości. 2. Na dolnej połówce bajgla rozsmaruj pastę z pieczarek i mascarpone. 3. Na paście ułóż plastry sera, pokrojonego w plastry pomidora oraz liście sałaty. 4. Przykryj drugą połówką bajgla.