Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa alternatywa dla wszelkich płatków śniadaniowych, a przy tym lekkostrawna i pyszna. Dojrzały banan sprawia, że ryż nabiera bardzo kremowej konsystencji i nie potrzebuje już dodatku cukru.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3807
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34213
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1607
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3807
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34213
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1607
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Składniki
Ryż wsypać do garnuszka z grubym dnem, zalać szklanką wody i zagotować. Trzymać kilka minut pod przykryciem na małej mocy palnika, do czasu aż ryż częściowo wchłonie płyn. Następnie ponownie zagotować wlewając szklankę mleka. W międzyczasie rozgnieść banany na papkę. W pozostałym mleku wymieszać suchy proszek budyniowy. Stopniowo dodawać do gotującego się ryżu. Następnie całość wymieszać z bananami. Gotować jeszcze kilka minut pod przykryciem. Kiwi obrać, plastry ananasa odsączyć i pokroić. Podawać z ryżem. Smacznego!