Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty omlet z karmelizowanymi bananami ... pyszne, syte śniadanie :-)
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 345
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 536
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 742
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 345
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 536
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 742
Składniki
Na małej patelni rozpuścić 1 łyżeczkę masła, wsypać 1 łyżkę cukru i dodać pokrojonego w plastry banana. Przesmażyć 3-4 min. mieszając aby się nie przypalił. Odstawić. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać cukier i ubić. Kolejno dodawać żółtka i nadal ubijać. Następnie dodać 1 łyżeczkę miękkiego masła i utrzeć. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie łyżką. Przelać na patelnię, na której wcześniej rozpuścić 1 łyżeczkę masła. Przykryć pokrywką i smażyć kilka min. aż spód omletu zrumieni się, delikatnie przełożyć na drugą stronę, przykryć przykrywką i smażyć do zrumienienia. Gotowy omlet wyłożyć na talerz i wyłożyć na niego banany. Smacznego :-)