Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bliny gryczane to wegański przepis na wyjątkowo smaczne śniadanie dla całej rodziny. Są bezglutenowe, puszyste i bardzo proste w przygotowaniu. Mąka gryczana ma dość charakterystyczny smak – ziemisty i orzechowy, który nadaje blinom wyjątkowego smaku i aromatu. Naturalnie danie można urozmaicić swoimi ulubionymi dodatkami – syropem, owocami, przyprawami.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 98
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2564
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 98
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2564
Składniki
Wymieszaj mleko, olej, wanilię w misce. Odstaw na bok.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól.
Powoli dodawaj mokre składniki do suchych, mieszając do ich połączenia.
Podgrzewaj patelnię przez 2 minuty. Nanieś na nią odrobinę oleju i rozprowadź.
Nakładaj po ok. 60 ml masy na jednego blina. Placki nie powinny znajdować się zbyt blisko siebie.
Odwróć bliny po około półtorej minucie, kiedy na placku pojawią się bąbelki. Smaż po drugiej stronie przez kolejne 1,5 minuty.
Bliny gryczane układaj warstwowo. Podawaj polane syropem klonowym, z dodatkiem jabłek i cynamonu.