Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony boczek w przyprawach polecam przepis
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 236
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 150
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28040
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 236
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 150
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28040
Składniki
Na umytym boczku nacinam wzór kratki i wmasowuję po kolei przyprawy by weszły w nacięte miejsca ,czosnek również drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę .
Gotowy boczek natarty przyprawami odstawiam na 5 godzin lub na noc do lodówki szczelnie przykryty lub zawinięty w folię aluminiową by smaki sie połączyły.
Gdy boczek już odstał swoje w lodówce piekę w naczyniu żaroodpornym około 2 godzin pod przykryciem ,gdy naczynie jest bez pokrywki przykrywam folią aluminiowa .Po dokładne wykonanie zapraszam na film