Do góry

Śniadania Przepis na:

Boczek domowy pieczony

Boczek domowy pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 444

Dodano:

Odsłon: 426

Pieczony boczek w przyprawach polecam przepis

Składniki

  • Surowy boczek 3 kg
  • kminek cały 1łyżka
  • Przykrawa do mięsa 1 łyżka
  • Zioła prowansalskie1 łyżka
  • rozmaryn 1 łyżka
  • papryka ostra mielona 0,5 łyżeczki
  • majeranek 1 łyżka
  • czosnek pól główki
  • sól 1 łyżeczka
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Boczek domowy pieczony

Przygotowanie

  1. Na umytym boczku nacinam wzór kratki i wmasowuję po kolei przyprawy by weszły w nacięte miejsca ,czosnek również drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę .

  2. Gotowy boczek natarty przyprawami odstawiam na 5 godzin lub na noc do lodówki szczelnie przykryty lub zawinięty w folię aluminiową by smaki sie połączyły.

  3. Gdy boczek już odstał swoje w lodówce piekę w naczyniu żaroodpornym około 2 godzin pod przykryciem ,gdy naczynie jest bez pokrywki przykrywam folią aluminiowa .Po dokładne wykonanie zapraszam na film

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń