Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie bułeczki cebulowe, miękkie i idealnie na kanapkę. Mają piękny cebulowy zapach i smak. Do posypania zamiast ziaren można użyć prażonej cebulki.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Składniki
Wszystkie składniki ciasta mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy na 1-1,5 godziny do podwojenia objętości. Następnie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt grubości około 1,5 cm. Wierzch ciasta posypujemy prażoną cebulą, przejeżdżamy wałkiem, by cebulka lepiej się połączyła z ciastem. Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku. Zwinięte ciasto kroimy ostrym nożem na 8 równych kawałków. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Można je lekko "wypchnąć" od spodu, by wyszły ładne ślimaczki.
Bułeczki odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, bułeczki smarujemy jajkiem roztrzepanym z wodą i obsypujemy ziarnami. Pieczemy około 20-25 minut, do zrumienienia. Studzimy na kratce.