Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki cięte

Bułeczki cięte

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4767

Dodano:

Odsłon: 988

Smaczne, własnej roboty i oryginalne bułeczki...czegóż chcieć więcej... ;)

Składniki

  • drożdże świeże 20 g
  • kefir 200 g
  • cukier brązowy 1 łyżka
  • sól morska 1 łyżeczka
  • mąka pszenna typ 450 460 g
  • jajo 1 szt
  • białko 1 szt
  • olej 2 łyżki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki-poza olejem!!! (kefir w temp. pokojowej) i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia. Olej przelać na blat, przełożyć ciasto, przerobić z olejem i uformować wałek wielkości ok. 60x8 cm. Ciąć bułeczki.

  2. Następnie obficie posypać mąką i przenieść na blachę. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 15 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Steve 19 lipca 2017 Oleju 2 łyżki :) przepis już poprawiłam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowann343 19 lipca 2017 Ile tego oleju bo w składnikach nie ma o nim mowy? Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń