Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, własnej roboty i oryginalne bułeczki...czegóż chcieć więcej... ;)
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 46
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 46
Składniki
Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki-poza olejem!!! (kefir w temp. pokojowej) i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia. Olej przelać na blat, przełożyć ciasto, przerobić z olejem i uformować wałek wielkości ok. 60x8 cm. Ciąć bułeczki.
Następnie obficie posypać mąką i przenieść na blachę. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!