Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a smakują wybornie! Są puszyste i mięciutkie w środku, a chrupiące na zewnątrz. Jedna taka bułeczka ma 195-205 kalorii ( zależy z jakiej dyni puree użyjesz ). A z całego przepisu wychodzi aż 12 bułek! Zapraszam do przeczytania przepisu.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1132
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 120
Smaczne danie :)
Odsłon: 687
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1132
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 120
Smaczne danie :)
Odsłon: 687
Składniki
W misce łączymy puree, mąkę, drożdże, cukier, sól, masło i kurkumę. Ciasto zagniatamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Ponownie zagniatamy.
Dzielimy ciasto na 12 części i formujemy kulki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy białkiem oraz posypujemy ziarnami lub makiem. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny. Pieczemy w 180° 30 minut.