Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki najlepiej smakują z masełkiem i ulubionym dżemem
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Składniki
Z drożdży, cukru, cukru waniliowego oraz żółtek i połowy szklanki mleka robimy zaczyn, który mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ruszy dodajemy do niego pozostałą część mleka, przesianą mąkę, roztopione masło, szczyptę soli i wyrabiamy gładkie ciasto, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i pieczemy przez 25 minut. SMACZNEGO !!!