Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki najlepiej smakują z masełkiem i ulubionym dżemem
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 773
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22819
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4926
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45866
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 773
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22819
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4926
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45866
Składniki
Z drożdży, cukru, cukru waniliowego oraz żółtek i połowy szklanki mleka robimy zaczyn, który mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ruszy dodajemy do niego pozostałą część mleka, przesianą mąkę, roztopione masło, szczyptę soli i wyrabiamy gładkie ciasto, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego bułeczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i pieczemy przez 25 minut. SMACZNEGO !!!