Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułeczki na kefirze to bardzo smaczna propozycja. Polecam!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 52
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1382
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 716
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6265
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 52
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1382
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 716
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6265
Składniki
Do drożdży dodać mąkę, zawartość rondelka i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Gotowe podzielić na 12 równych części. Uformować bułeczki i przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić jeszcze na ok. 30 min. do napuszenia. Wyrośnięte naciąć wzdłuż nożem i posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!
Drożdże zasypać łyżką cukru i pozostawić do momentu aż się rozpuszczą. W rondelku mleko zagrzać z masłem, dodać pozostały cukier. Następnie ściągnąć z ognia i wlać kefir, po czym dodać jaja i całość wymieszać.