Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest pyszne. Jeśli nie udaje się zakupić w sklepie takich bułek jakie się chce to najlepiej upiec je samemu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą dodać mleko. Mąkę przesiać dodać sól, drożdże z mlekiem, oliwę i wodę, Dobrze wyrobić ( ok 10 min) Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę podzielić ciasto na części formować bułeczki, pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Posmarować oliwą piec 15 min w 230 st. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą
Drożdże zasypać cukrem poczekać aż się rozpuszczą dodać mleko. Mąkę przesiać dodać sól, drożdże z mlekiem, oliwę i wodę, Dobrze wyrobić ( ok 10 min) Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie wyrobić jeszcze przez chwilę podzielić ciasto na części formować bułeczki, pozostawić na ok 15 min do wyrośnięcia. Posmarować oliwą piec 15 min w 230 st. Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą