Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bułeczki są pyszne i nie wątpię, że pokochacie je tak jak ja i moja rodzina. Zachęcam do ich upieczenia!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 199
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 865
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3456
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27277
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 199
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 865
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3456
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27277
Składniki
Drożdże zalałam ciepłą wodą i dodałam cukier. Mieszałam dotąd aż drożdże i cukier się rozpuszczą. Mąkę przesiałam do miski, dodałam sól, rozkłócone jajko i rozpuszczone masło. Dolałam drożdże. Wszystko razem zagniotłam na jednolitą masę. Po 10 minutach zagniotłam ponownie i odstawiłam na 30 minut do wyrośnięcia. Miskę z ciastem przykryłam ściereczką. Po tym czasie uformowałam 8 kulek (ok. 9 dkg każda) i wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia.
Przykryłam ściereczką na 20 minut do ich wyrośnięcia i po tym czasie zrobiłam delikatne nacięcia nożem na każdej bułce. Posmarowałam mlekiem i posypałam słonecznikiem, sezamem i makiem.
Piekłam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 225 stopni.