Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super śniadanie do pracy i nietylko
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 199
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 116
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 199
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 116
Składniki
Drożdże rozetrzec z cukrem, dodać 4 łyżki mąki i 50-80 ml cieplego mleka. Wymieszać i odstawić zaczyn w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość ( około 25 min ). Przełożyć do miski, wyspać resztę mąki, sól, dodać roztrzepane razem jajko i żółtko. Wyrabiać stopniowo wlewajac pozostałe ciepłe mleko oraz roztopione i ostudzone masło. Wyrobione gładkie ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Ok 2 godzin
Kapustę odcinać posiekać i obgotowac do miękkości. Mozna dodac ulubione przyprawy. Dokladnie przecedzić. Pieczarki posiekac i podsmażyć na maśle. Połączyć z kapustą dodać starta cebulę i śmietanę. Dokladnie wymieszać.
Z wyrosnietego ciasta odrywac kawałki i lepic z nich podłużne bułeczki. Napełniać farszem i zalecić. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoto z obu stron w tem. 180° przez ok. 30 min. W połowie pieczenia posmarować wierzch rozmaconym białkiem i posypać gruboziarnista sola. Smacznego Farsz mozna zrobic wedlugvwlasnego uznania zupelnie z innych skladnikow, moze byc miesny bądź z innymi warzywami.