Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki, które pokochają wielbiciele parówek i żółtego sera, dodatkowo posypane siemieniem lnianym dają bardzo smaczny efekt.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2815
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1664
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2355
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94163
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2815
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1664
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2355
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wycinamy dowolnej wielkości kółeczka.
Farsz: parówki i ser kroimy w kostkę, dodajemy czerwoną paprykę w proszku, oregano suszone i około 2 łyżki ketchupu, wszystko razem mieszamy. Na powycinane kółeczka dajemy odpowiednia ilość farszu.
Formujemy bułeczki i układamy na formie do pieczenia wysmarowanej tłuszczem.
Bułeczki smarujemy rozbitym żółtkiem i posypujemy siemieniem lnianym.
Pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.