Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki, które pokochają wielbiciele parówek i żółtego sera, dodatkowo posypane siemieniem lnianym dają bardzo smaczny efekt.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10111
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1862
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3958
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10111
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1862
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3958
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wycinamy dowolnej wielkości kółeczka.
Farsz: parówki i ser kroimy w kostkę, dodajemy czerwoną paprykę w proszku, oregano suszone i około 2 łyżki ketchupu, wszystko razem mieszamy. Na powycinane kółeczka dajemy odpowiednia ilość farszu.
Formujemy bułeczki i układamy na formie do pieczenia wysmarowanej tłuszczem.
Bułeczki smarujemy rozbitym żółtkiem i posypujemy siemieniem lnianym.
Pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.