Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z serem i prażoną cebulką to rewelacyjny pomysł na śniadanie czy kolację. Bułeczki są niezwykle mięciutkie i puszyste. Dzięki dodatku prażonej cebulki smakują rewelacyjnie.
Zaczynamy od przygotowania ciasta na bułeczki z serem i prażoną cebulką.
Do misy wlewam ciepłe mleko oraz wodą. Zarówno woda jak i mleko nie może być gorące. Wkruszam drożdże a następnie dodaję cukier. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na kilka minut by drożdże zaczęły już pracować. Po tym czasie do zaczynu dodaję mąkę u mnie pszenna typ 500 oraz sól. Do ciasta wrzucam prażoną cebulkę i wyrabiam ciasto ok. 10 minut. Ciasto powinno być puszyste. Gdy jest już dokładnie wyrobione ostawiam do wyrośnięcia na 40 minut.
Po tym czasie możemy przygotować już bułeczki. Piekarnik nagrzewam na 200 stopni bez termoobiegu.
Z ciasta formuję bułeczki mniej więcej takiej samej wielkości. U mnie wyszło ich 9 lecz wszystko zależy od tego jak duże one mają być oraz ile macie ciasta. Tak przygotowane bułeczki smaruję mlekiem oraz posypuję serem żółtym. Ser wcześniej starłam na tarce o grubych oczkach. Nie piekę ich od razu tylko odstawiam jeszcze na ok. 15 minut by zwiększyły swoją objętość.
Bułeczki piekę ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po tym czasie bułeczki są gotowe. Są niezwykle puszyste i mięciutkie.
Po dokładny przepis zapraszam na mój kanał na You Tube
Pyszne i proste w przygotowaniu bułeczki drożdżowe idealne na każdą okazję do...
Odsłon: 3656
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 70
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 68
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 70
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 68
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta na bułeczki z serem i prażoną cebulką. Do misy wlewam ciepłe mleko oraz wodą. Zarówno woda jak i mleko nie może być gorące. Wkruszam drożdże a następnie dodaję cukier. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na kilka minut by drożdże zaczęły już pracować. Po tym czasie do zaczynu dodaję mąkę u mnie pszenna typ 500 oraz sól. Do ciasta wrzucam prażoną cebulkę i wyrabiam ciasto ok. 10 minut. Ciasto powinno być puszyste. Gdy jest już dokładnie wyrobione ostawiam do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie możemy przygotować już bułeczki. Piekarnik nagrzewam na 200 stopni bez termoobiegu. Z ciasta formuję bułeczki mniej więcej takiej samej wielkości. U mnie wyszło ich 9 lecz wszystko zależy od tego jak duże one mają być oraz ile macie ciasta. Tak przygotowane bułeczki smaruję mlekiem oraz posypuję serem żółtym. Ser wcześniej starłam na tarce o grubych oczkach. Nie piekę ich od razu tylko odstawiam jeszcze na ok. 15 minut by zwiększyły swoją objętość. Bułeczki piekę ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po tym czasie bułeczki są gotowe. Są niezwykle puszyste i mięciutkie. Po dokładny przepis zapraszam na mój kanał na You Tube
Przepisy Śniadania
Śniadania
Kanapka z czereśniami
Śniadania
Kanapka Elvisa Presleya
Śniadania
Omlet z bananami
Śniadania
Naleśniki z czekoladowym twarożkiem, migdałami i frużeliną truskawkową
Kanapka z czereśniami
Kompot z czereśni? Nie tym razem. Kanapka z czereśniami. Musisz spróbować teg...
Odsłon: 110
Kanapka Elvisa Presleya
Do kin trafił właśnie film o Elvisie Presleyu, więc pomyślałam, że to dobry c...
Odsłon: 244