Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z serem i prażoną cebulką to rewelacyjny pomysł na śniadanie czy kolację. Bułeczki są niezwykle mięciutkie i puszyste. Dzięki dodatku prażonej cebulki smakują rewelacyjnie.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1242
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457869
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1493
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 602
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1242
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457869
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1493
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 602
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta na bułeczki z serem i prażoną cebulką. Do misy wlewam ciepłe mleko oraz wodą. Zarówno woda jak i mleko nie może być gorące. Wkruszam drożdże a następnie dodaję cukier. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na kilka minut by drożdże zaczęły już pracować. Po tym czasie do zaczynu dodaję mąkę u mnie pszenna typ 500 oraz sól. Do ciasta wrzucam prażoną cebulkę i wyrabiam ciasto ok. 10 minut. Ciasto powinno być puszyste. Gdy jest już dokładnie wyrobione ostawiam do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie możemy przygotować już bułeczki. Piekarnik nagrzewam na 200 stopni bez termoobiegu. Z ciasta formuję bułeczki mniej więcej takiej samej wielkości. U mnie wyszło ich 9 lecz wszystko zależy od tego jak duże one mają być oraz ile macie ciasta. Tak przygotowane bułeczki smaruję mlekiem oraz posypuję serem żółtym. Ser wcześniej starłam na tarce o grubych oczkach. Nie piekę ich od razu tylko odstawiam jeszcze na ok. 15 minut by zwiększyły swoją objętość. Bułeczki piekę ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po tym czasie bułeczki są gotowe. Są niezwykle puszyste i mięciutkie. Po dokładny przepis zapraszam na mój kanał na You Tube