Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowej roboty bułki do hot-dogów. Przynajmniej wiesz co jesz:)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22916
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 374
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104605
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22916
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 374
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104605
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
W wodzie rozpuścić drożdże i cukier. Do miski wsypać mąkę, sól olej, wlać lekko wyrośnięte drożdże, dodać mleko i wyrobić ciasto. W razie czego podsypywać mąką.
Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie ciasto podzielić na 5 kawałków. Z każdego uformować kulę jak na bułki. Następnie rozwałkować na placuszek, a potem zwinąć w rulon.
Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 40 minut żeby wyrosło. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy makiem lub sezamem. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min.