Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8152
Dodano: 10.10.2011
Odsłon: 24485
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto: mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże oraz miękkie masło i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką, ciasto powinno ładnie odchodzić od stolnicy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Następnie dzielimy je na róne4 części, każdą rozpłaszczyć na okrągły placek.
Nadzienie: camembert kroimy w kostkę, dodajemy starty ser żółty, serek naturalny, szczypiorek, jajko, przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.
Na każdy placek nakładamy 1/4 farszu, brzegi sklejamy i formujemy bułeczki. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Lekko studzimy na kratce, podajemy ciepłe. Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Gosia2000 05 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
fajne1 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 05 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Dziękuję serdecznie i również pozdrawiam!1 Kto głosował? | Odpowiedz

susi 04 marca 2012Zgłoś do usunięcia
JEST PANI SPECJALISTKĄ!!! TAKA MŁODA KOBIETA A TAK ŚWIETNE PRZEPISY!!!GRATULUJĘ TALENTU I DO ULUBIONYCH!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

karolina87 27 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
ale super!:) te buleczki mozna nadziac szynka, pieczarkami i mniam, musze koniecznie wyprobowac, wygladaja na bardzo mieciutkie:) ode mnie 5! pozdrawiam:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 13 października 2011Zgłoś do usunięcia
Oj jak ja lubię kupić sobie taką bułeczkę do szkoły :D W sklepie nazywają się "Chorwackie" :) PYCHA! Do ulubionych.1 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 12 października 2011Zgłoś do usunięcia
Serek naturalny to kremowy serek twarogowy, ja dałam taki typu Philadelphia. Z tych proporcji wychodzą 4 bułeczki, można podwoić ilość składników. Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 12 października 2011Zgłoś do usunięcia
Już pisałam, że jesteś mistrzynią bułeczek. Czy serek naturalny to serek topiony ? Czy z tych proporcji wychodzą tylko 4 bułeki ?1 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 10 października 2011Zgłoś do usunięcia
pysznie wyglądają1 Kto głosował? | Odpowiedz