Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe bułeczki pieczone w słoikach. Może nie smakują jak te ciepłe z piekarni, ale są naprawdę pyszne! A ich zaletą jest to, że zamknięte w słoiku zaraz po upieczeniu zachowują świeżość do 4 tygodni. Najważniejsze to mieć odpowiednie słoiki: proste od dołu do góry, inaczej bułeczek nie wyciągniemy. Najlepsze będą słoiki po produktach typu szynka w słoiku (Krakowski Kredens, Spichlerz Rusiecki). Polecam!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 71
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9324
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1134
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 71
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9324
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1134
Składniki
Słoiki smarujemy masłem o oprószamy mąką. W jednej misce łączymy suche składniki (mąkę, proszek, ziarna, sól), w drugim mieszamy składniki mokre (jogurt, mleko, olej, jajko). Następnie mieszamy zawartości obu misek i mieszamy tylko do połączenia składników. Masą napełniamy słoiki do połowy wysokości i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu natychmiast zakręcamy.