Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne bułki pszenne na podmłodzie. Smak takich bułek pamiętam z dzieciństwa.
1. PODMŁODĘ przygotować 12 h przed pieczeniem: mąkę chlebową połączyć z 1 łyżeczką drożdży i ciepłą wodą. Zamknąć miskę i odstawić w ciepłe miejsce. Gotowa podmłoda ma zapach drożdżowo-alkoholowy i mocno gazuje.
2. Do miski przesiać mąkę, dodać podmłodę, wodę, sól, drożdże.
3. Wyrobić na robocie planetarnym (hak) zwiększając stopniowo obroty do konsystencji ciągnącej się plasteliny, ale luźnej.
4. Przełożyć na stolnicę i jeszcze trochę wyrobić i rozciągać.
5. Odstawić na 1-2h w ciepłe miejsce.
6. Przełożyć na stolnicę, podzielić na 9 części i uformować kule.
7. Przełożyć na blachę do pieczenia i odstawić na 1h do garowania w ciepłe miejsce.
8. Naciąć bułki nożem na pół.
9. Piekarnik sparować i nagrzać do 230 st. C (góra-dół).
10. Piec 20 min.
Bardzo pyszne mięsko w słoikach na pewno posmakuje każdemu polecam i zaprasz...
Odsłon: 12756
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 50
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 54
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 55
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 50
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 54
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 55
Składniki
1. PODMŁODĘ przygotować 12 h przed pieczeniem: mąkę chlebową połączyć z 1 łyżeczką drożdży i ciepłą wodą. Zamknąć miskę i odstawić w ciepłe miejsce. Gotowa podmłoda ma zapach drożdżowo-alkoholowy i mocno gazuje.
2. Do miski przesiać mąkę, dodać podmłodę, wodę, sól, drożdże. 3. Wyrobić na robocie planetarnym (hak) zwiększając stopniowo obroty do konsystencji ciągnącej się plasteliny, ale luźnej.
4. Przełożyć na stolnicę i jeszcze trochę wyrobić i rozciągać. 5. Odstawić na 1-2h w ciepłe miejsce. 6. Przełożyć na stolnicę, podzielić na 9 części i uformować kule. 7. Przełożyć na blachę do pieczenia i odstawić na 1h do garowania w ciepłe miejsce. 8. Naciąć bułki nożem na pół. 9. Piekarnik sparować i nagrzać do 230 st. C (góra-dół). 10. Piec 20 min.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Śniadania
Jajka po turecku
Śniadania
Owsianka z bananem i malinami
Śniadania
Oładki ze siadłego mleka
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 55
Jajka po turecku
Pyszny przepis na wyjątkowe śniadanie. Jajka po turecku to doskonała opcja dl...
Odsłon: 190