Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne bułki pszenne na podmłodzie. Wersja podłużna. Pieczone na formie do bagietek.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5696
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 190
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5696
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1297
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 190
Składniki
1. PODMŁODĘ przygotować 12 h przed pieczeniem: mąkę chlebową połączyć z 1 łyżeczką drożdży i ciepłą wodą. Zamknąć miskę i odstawić w ciepłe miejsce. Gotowa podmłoda ma zapach drożdżowo-alkoholowy i mocno gazuje.
2. Do miski przesiać mąkę, dodać podmłodę, wodę, sól, drożdże. 3. Wyrobić na robocie planetarnym (hak) zwiększając stopniowo obroty do konsystencji ciągnącej się plasteliny, ale luźnej. 4. Przełożyć na stolnicę i jeszcze trochę wyrobić i rozciągać. 5. Odstawić na 1-2h w ciepłe miejsce.
6. Przełożyć na stolnicę, podzielić na 12 części i uformować walce. 7. Przełożyć na blachę do pieczenia i odstawić na 1h do garowania w ciepłe miejsce.
8. Piekarnik sparować i nagrzać do 230 st. C (góra-dół). 9. Piec 20 min.