Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb na krupczatce z otrębami

Chleb na krupczatce z otrębami

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5143

Dodano:

Odsłon: 6138

Bardzo zdrowy, domowy chlebek, polecam ;)

Składniki

  • mąka krupczatka 600 g
  • otręby pszenne 50 g
  • drożdże świeże 60 g
  • woda ciepła 600 ml
  • miód 1 łyżeczka
  • sól morska 1 1/2 łyżeczki
  • siemię lniane 5 łyżek
  • słonecznik łuskany 3 łyżki
  • sezam 3 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chleb na krupczatce z otrębami

Przygotowanie

  1. Drożdże rozmieszać z miodem. Następnie dodać kilka łyżek mąki i ciepłej wody, odstawić zaczyn na kilka minut. Potem dodać resztę mąki, ciepłej wody i sól połączyć ze sobą. Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto.

  2. Gotowe od razu przełożyć do wysmarowanej prostokątnej formy. Pozostawić pod ściereczka na ok. 20 min.

  3. Następnie wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok.50-60 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MagdalenaKr 15 marca Z podanych składników ciasto wyszło bardzo rzadkie. Na początku pięknie wyrosło, po czym po włożeniu do piekarnika całkowicie opadło :( Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń