Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowy, domowy chlebek, polecam ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1137
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5670
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18190
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1137
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5670
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18190
Składniki
Drożdże rozmieszać z miodem. Następnie dodać kilka łyżek mąki i ciepłej wody, odstawić zaczyn na kilka minut. Potem dodać resztę mąki, ciepłej wody i sól połączyć ze sobą. Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto.
Gotowe od razu przełożyć do wysmarowanej prostokątnej formy. Pozostawić pod ściereczka na ok. 20 min.
Następnie wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok.50-60 min. Smacznego!