Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowy, domowy chlebek, polecam ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Drożdże rozmieszać z miodem. Następnie dodać kilka łyżek mąki i ciepłej wody, odstawić zaczyn na kilka minut. Potem dodać resztę mąki, ciepłej wody i sól połączyć ze sobą. Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto.
Gotowe od razu przełożyć do wysmarowanej prostokątnej formy. Pozostawić pod ściereczka na ok. 20 min.
Następnie wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok.50-60 min. Smacznego!