Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który zrobisz w 5 minut, bez wyrabiania i wyrastania, bez drożdży. Aromatyczny i pełen smaku. Świetnie będzie smakował ze smalcem i kiszonym ogórkiem. Idealny do piwa. Zapraszam również do obejrzenia filmu
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Mąkę przesiać do miski i dodać do niej sol i proszek do pieczenia. Suche składniki dobrze ze sobą wymieszać. Następnie dodać miód i piwo, mieszając wyrobić gładkie ciasto. Na koniec dodać rozmaryn.
Masło rozpuścić i polowę wylać na dno keksowki. Wysmarować nim dno i boki formy. Do tak przygotowanej formy wylać ciasto. Dobrze wyrównać je w formie i posypać z wierzchu rozmarynem. Następnie polać reszta masła.
Chleb piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C. do suchego patyczka, około 40 – 50 minut. Po upieczeniu, chleb zostawić w formie na 10 minut. Studzic na kratce. Smacznego!