Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonny chleb o wyśmienitym smaku, chrupiącej skórce i miękkim wnętrzu. Do jego przygotowania wystarczą zwykłe drożdże w proszku, a upieczesz go w każdym piekarniku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13186
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2537
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3686
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4640
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13186
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2537
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3686
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4640
Składniki
Wszystkie sypkie składniki umieszczam w misce i mieszam je ze sobą. Następnie wlewam olej oraz wodę i wyrabiam ciasto, które pozostawiam do wyrośnięcia na około 40-45 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatam i wkładam do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą keksówki. Pozostawiam do wyrośnięcia na około 30 minut. Piekę 35 minut w 200 stopniach C.