Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochłonny chleb o wyśmienitym smaku, chrupiącej skórce i miękkim wnętrzu. Do jego przygotowania wystarczą zwykłe drożdże w proszku, a upieczesz go w każdym piekarniku.
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 451
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 93
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 109
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 179
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2120
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 451
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 93
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 109
Smaki lata w słoikach.
Odsłon: 179
Waniliowy serek homogenizowany możesz samolubnie zjeść na podwieczorek lub wy...
Odsłon: 2120
Składniki
Wszystkie sypkie składniki umieszczam w misce i mieszam je ze sobą. Następnie wlewam olej oraz wodę i wyrabiam ciasto, które pozostawiam do wyrośnięcia na około 40-45 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatam i wkładam do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą keksówki. Pozostawiam do wyrośnięcia na około 30 minut. Piekę 35 minut w 200 stopniach C.