Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Justyna Steczkowska poleca, więc skorzystałem. Muzę ma boską więc przepisu na chlebek nie da złego?
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11862
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11862
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
Do garnka wlałem wodę ( garnek musi zmieścić podwojona objętość ciasta ), dodałem rozkruszone drożdże, sól, miód i dodatki. Wymieszałem, aby składniki się połączyły, dodałem mąkę. Wyrabiałem ciasto około 5 minut. Odstawiłem do wyrośnięcia, przykryte lnianą ściereczką. Ugotowałem kaszę, odstawiłem ją do ostygnięcia. Jak ciasto podwoiło swoją objętość, dodałem do niego kaszę, wyrabiałem je około 20 minut. Blaszkę wysmarowałem oliwą, a na dno wysypałem płatki owsiane. Włożyłem ciasto, wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem godzinę.