Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Justyna Steczkowska poleca, więc skorzystałem. Muzę ma boską więc przepisu na chlebek nie da złego?
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 37
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 142
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9088
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 37
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 142
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9088
Składniki
Do garnka wlałem wodę ( garnek musi zmieścić podwojona objętość ciasta ), dodałem rozkruszone drożdże, sól, miód i dodatki. Wymieszałem, aby składniki się połączyły, dodałem mąkę. Wyrabiałem ciasto około 5 minut. Odstawiłem do wyrośnięcia, przykryte lnianą ściereczką. Ugotowałem kaszę, odstawiłem ją do ostygnięcia. Jak ciasto podwoiło swoją objętość, dodałem do niego kaszę, wyrabiałem je około 20 minut. Blaszkę wysmarowałem oliwą, a na dno wysypałem płatki owsiane. Włożyłem ciasto, wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem godzinę.