Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny chleb z ziarnami i młodymi liśćmi chrzanowymi. Wystarczy wszystko zamieszać łyżką i zdrowy chlebek gotowy.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416289
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416289
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Składniki
Blaszka 32 x 8 cm. Drożdże i cukier zalać 500 ml ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Następnie dosypać płatki, wszystkie ziarna i wymieszać. Mieszając łyżką powoli dosypywać przesiane obie mąki, na koniec doprawić solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, na wierzch wyłożyć listki chrzanu i odstawić do wyrośnięcia ( około 30 minut ).
Przed włożeniem do piekarnika lekko docisnąć listki chrzanu. Piec w 200 C przez około 40-50 minut. Chlebek doskonale smakuje z serem i wędliną.