Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny chleb z ziarnami i młodymi liśćmi chrzanowymi. Wystarczy wszystko zamieszać łyżką i zdrowy chlebek gotowy.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 562
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3653
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2779
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 276
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 562
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3653
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2779
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 276
Składniki
Blaszka 32 x 8 cm. Drożdże i cukier zalać 500 ml ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Następnie dosypać płatki, wszystkie ziarna i wymieszać. Mieszając łyżką powoli dosypywać przesiane obie mąki, na koniec doprawić solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, na wierzch wyłożyć listki chrzanu i odstawić do wyrośnięcia ( około 30 minut ).
Przed włożeniem do piekarnika lekko docisnąć listki chrzanu. Piec w 200 C przez około 40-50 minut. Chlebek doskonale smakuje z serem i wędliną.