Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny chleb z ziarnami i młodymi liśćmi chrzanowymi. Wystarczy wszystko zamieszać łyżką i zdrowy chlebek gotowy.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14254
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14254
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Blaszka 32 x 8 cm. Drożdże i cukier zalać 500 ml ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Następnie dosypać płatki, wszystkie ziarna i wymieszać. Mieszając łyżką powoli dosypywać przesiane obie mąki, na koniec doprawić solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, na wierzch wyłożyć listki chrzanu i odstawić do wyrośnięcia ( około 30 minut ).
Przed włożeniem do piekarnika lekko docisnąć listki chrzanu. Piec w 200 C przez około 40-50 minut. Chlebek doskonale smakuje z serem i wędliną.