Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny chleb z ziarnami i młodymi liśćmi chrzanowymi. Wystarczy wszystko zamieszać łyżką i zdrowy chlebek gotowy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 917
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1168
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 917
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1168
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Blaszka 32 x 8 cm. Drożdże i cukier zalać 500 ml ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Następnie dosypać płatki, wszystkie ziarna i wymieszać. Mieszając łyżką powoli dosypywać przesiane obie mąki, na koniec doprawić solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, na wierzch wyłożyć listki chrzanu i odstawić do wyrośnięcia ( około 30 minut ).
Przed włożeniem do piekarnika lekko docisnąć listki chrzanu. Piec w 200 C przez około 40-50 minut. Chlebek doskonale smakuje z serem i wędliną.