Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb to najlepszy wynalazek człowieka. Wspaniały, aromatyczny i jakże prosty w przygotowaniu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4744
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 816
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4744
Składniki
Drożdże rozprowadzic w wodzie z cukrem. Odstawic do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętośc. Wlac do mąki, dodac resztę i wymieszac. Nie nalezy się martwic, gdy będzie się kleic do rąk.
Ciasto przełożyc do blaszek wysmarowanych smalcem lub margaryną (ja piekę w foremkach do lasagne, wychodzą 3 chlebki). Wygładzic wierzch mokrą łyżką lub nożem. Odstawic do wyrośnięcia. Piec ok. 1 godziny w piekarniku w temp. 180 stopni. Zapach przyciągnie wszystkich domowników. Chleb długo zachowuje świeżośc. Smacznego.