Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb to najlepszy wynalazek człowieka. Wspaniały, aromatyczny i jakże prosty w przygotowaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13438
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1534
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14812
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6096
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13438
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1534
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14812
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6096
Składniki
Drożdże rozprowadzic w wodzie z cukrem. Odstawic do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętośc. Wlac do mąki, dodac resztę i wymieszac. Nie nalezy się martwic, gdy będzie się kleic do rąk.
Ciasto przełożyc do blaszek wysmarowanych smalcem lub margaryną (ja piekę w foremkach do lasagne, wychodzą 3 chlebki). Wygładzic wierzch mokrą łyżką lub nożem. Odstawic do wyrośnięcia. Piec ok. 1 godziny w piekarniku w temp. 180 stopni. Zapach przyciągnie wszystkich domowników. Chleb długo zachowuje świeżośc. Smacznego.