Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, puszysty, pachnący ziołami chlebek odrywany. Najlepszy jeszcze ciepły. Przepis pochodzi od Kreatywnej Kasi.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231744
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4955
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36334
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231744
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4955
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36334
        
        
                Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, solą i cukrem. Dodajemy wodę i oliwę. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto rośnie robimy oliwę ziołowa: pietruszkę z bazylią siekamy i dodajemy do nich oliwę, zmiażdżony czosnek, sól i zioła. Mieszamy.
Ciasto po wyrośnięciu dzielimy na trzy i każdą część ciasta wałkujemy na cienkie placki. Każdy placek smarujemy ziołowa oliwą. Posmarowane placki tniemy w prostokąty, które zwijamy w harmonijkę.
Tak przygotowane harmonijki z ciasta wkładamy do wysmarowanych dwóch podłużnych małych blaszek, jedna harmonijka przy drugiej.
Foremki z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego d temp.180'C i pieczemy przez około 30-40 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))