Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, puszysty, pachnący ziołami chlebek odrywany. Najlepszy jeszcze ciepły. Przepis pochodzi od Kreatywnej Kasi.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1343
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1343
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, solą i cukrem. Dodajemy wodę i oliwę. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto rośnie robimy oliwę ziołowa: pietruszkę z bazylią siekamy i dodajemy do nich oliwę, zmiażdżony czosnek, sól i zioła. Mieszamy.
Ciasto po wyrośnięciu dzielimy na trzy i każdą część ciasta wałkujemy na cienkie placki. Każdy placek smarujemy ziołowa oliwą. Posmarowane placki tniemy w prostokąty, które zwijamy w harmonijkę.
Tak przygotowane harmonijki z ciasta wkładamy do wysmarowanych dwóch podłużnych małych blaszek, jedna harmonijka przy drugiej.
Foremki z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego d temp.180'C i pieczemy przez około 30-40 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))