Do góry

Śniadania Przepis na:

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1152

Dodano:

Odsłon: 808

Zastanawialiście się kiedyś, kupując bułeczki dla swoich pociech, ile zawierają soli i różnych utrwalaczy? Większość z nich produkowana jest z mrożonego ciasta.Co powoduje, że na drugi dzień to pieczywo jest niejadalne. Dlatego warto 2 godziny tygodniowo poświęcić dla naszych pociech. Świeżo wypieczony chlebek jest tak samo dobry przez cały tydzień co pierwszego dnia :D Po co więc truć dziecko i samego siebie? :) Mam nadzieję, że po lekturze tego przepisu przekonam Was, do zrobienia tego przepysznego chlebka :)

Składniki

  • 4 dojrzałe banany
  • 200g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3/4 małego opakowania jogurtu naturalnego bieluch
  • masło
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chlebek bananowy

Przygotowanie

  1. Jajka miksujemy z oliwą i jogurtem naturalnym. Dodajemy rozgniecione banany i mąkę, a następnie wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę nacieramy masłem i przelewamy ciasto. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180℃, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się upiekło. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 06 kwietnia 2016 dodatek proszku do pieczenia zapobiegłby zakalcowi Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń