Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 16
Dodano: 29.07.2010
Odsłon: 1127
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
płatki zalać wodą na 10 min., dodać cały kminek, Jabłka zetrzeć lub zmiksować grubiej połączyć wszystkie składniki i wyrabiać ręcznie bardzo energicznie lub mikserem ok 4-5 min wąską brytfankę wysmarować tłuszczem i posypać mielonymi płatkami
ciasto wyłożyć na brytfankę byle jak ale w miarę równą ilością na całej długości, można nie gładzić.
kiedy podwoi swą objętość wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piec ok 50 min.
Można chleb robić w wersji cebulowej [ pod koniec wyrabiania dodajemy mocno podsmażoną cebulę lub prażoną- ze sklepu ] ,
Z tymiankiem lub każdym innym ziołem: do wyrabianego ciasta dodajemy 1 łyżkę suszonych ziół lub płaską łyżkę granulowanego czosnku.
Można do ciasta dodać ziarna dyni , słonecznika i inne.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)