Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, możliwość zróżnicowania smaków
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2367
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4462
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1475
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2367
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4462
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1475
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 424
Składniki
płatki zalać wodą na 10 min., dodać cały kminek, Jabłka zetrzeć lub zmiksować grubiej połączyć wszystkie składniki i wyrabiać ręcznie bardzo energicznie lub mikserem ok 4-5 min wąską brytfankę wysmarować tłuszczem i posypać mielonymi płatkami
ciasto wyłożyć na brytfankę byle jak ale w miarę równą ilością na całej długości, można nie gładzić.
kiedy podwoi swą objętość wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piec ok 50 min.
Można chleb robić w wersji cebulowej [ pod koniec wyrabiania dodajemy mocno podsmażoną cebulę lub prażoną- ze sklepu ] ,
Z tymiankiem lub każdym innym ziołem: do wyrabianego ciasta dodajemy 1 łyżkę suszonych ziół lub płaską łyżkę granulowanego czosnku.
Można do ciasta dodać ziarna dyni , słonecznika i inne.