Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, możliwość zróżnicowania smaków
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
płatki zalać wodą na 10 min., dodać cały kminek, Jabłka zetrzeć lub zmiksować grubiej połączyć wszystkie składniki i wyrabiać ręcznie bardzo energicznie lub mikserem ok 4-5 min wąską brytfankę wysmarować tłuszczem i posypać mielonymi płatkami
ciasto wyłożyć na brytfankę byle jak ale w miarę równą ilością na całej długości, można nie gładzić.
kiedy podwoi swą objętość wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piec ok 50 min.
Można chleb robić w wersji cebulowej [ pod koniec wyrabiania dodajemy mocno podsmażoną cebulę lub prażoną- ze sklepu ] ,
Z tymiankiem lub każdym innym ziołem: do wyrabianego ciasta dodajemy 1 łyżkę suszonych ziół lub płaską łyżkę granulowanego czosnku.
Można do ciasta dodać ziarna dyni , słonecznika i inne.