Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy chlebek na dobre śniadanie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1651
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16254
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6550
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1651
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16254
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6550
Składniki
Wykonanie: Wymieszać obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Do drugiej miski wlać mleko, maślankę, olej i wbić jajka.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać mąki i utrzeć mikserem. .
Następnie wsypać pokruszone orzechy, kukurydzę i ponownie wymieszać.
Przelać do przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu kroić na kromki