Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy chlebek na dobre śniadanie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34139
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1343
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34139
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1343
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Wykonanie: Wymieszać obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Do drugiej miski wlać mleko, maślankę, olej i wbić jajka.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać mąki i utrzeć mikserem. .
Następnie wsypać pokruszone orzechy, kukurydzę i ponownie wymieszać.
Przelać do przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu kroić na kromki